DUDOC-ALFA

Eerste kennismaking Dudoc-Alfagroep 2018

In de Faculty Club van Utrecht, een prachtig historisch pand, ontmoetten acht promovendi elkaar voor het eerst. Net gestart met onze promotieonderzoeken was er genoeg om over te praten.

Onder leiding van Nivja de Jong en Sander Bax gingen we aan de slag met de kernconcepten uit onze onderzoeken. Onze onderzoeken, hoewel op verschillende vakgebieden, bleken verrassend veel raakvlakken te hebben.

Carla van Boxtel en Rick de Graaff namen ons mee in de wereld van de vakdidactiek.

 

Aan het eind van de middag vond de feestelijke aftrap van onze promotietrajecten plaats. Leden van de stuurgroep, meesterschapsteams, promotores, schoolleiders en promovendi uit eerdere lichtingen van Dudoc-Alfa waren aanwezig om dit mee te vieren.

Johan Graus, Dudoc-kandidaat gestart in 2014, presenteerde de ervaringen van de eerste lichting op fraaie wijze. Via een gedegen onderzoeksdesign kwam hij tot een serie tips voor de nieuwe “generatie” promovendi, afgesloten met de tips:

“Geniet ervan! Het is echt geweldig om te mogen doen.”

 “Je kan dit, anders had deze commissie van wijze oude mensen je echt niet uitgekozen.”

 Maartje van der Eem en Lieke Holdinga

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispam *