Nieuws

Intervisie Dudoc-Alfa 16 april

Aangezien de coronamaatregelen het niet toelieten om elkaar fysiek te ontmoeten werd de intervisiebijeenkomst van april ingekort tot één dag en vond deze online plaats. Na een warm welkom door Bernadette en Peter gingen we uiteen in twee groepen die afwisselend een workshop bij Nivja de Jong en bij Sander Bax volgden. Nivja praatte ons bij over de laatste ontwikkelingen rondom Open Science en dit gaf heel wat nieuw inzichten die van belang zijn om mee te nemen in onze eigen onderzoeksprojecten. De workshop van Sander ging over het maatschappelijk debat rondom de uitkomsten van onderzoek. Startend vanuit enkele spraakmakende voorbeelden uit de media voerden we het gesprek over dit onderwerp. Ook dit gaf weer volop stof tot nadenken. In de middag sloten drie reeds gepromoveerden van Dudoc-Alfa aan: Sebastiaan Dönszelmann, Elisabeth Lehrner-te Lindert en Leslie Piggott. Onder hun bezielende leiding gingen we dit keer in drie groepen uiteen voor intervisie. Dankzij de technische ondersteuning van Bart Blokland, verliep het wisselen van virtuele kamers gedurende de dag vlot en soepel. Toch werden er ook wel woorden van heimwee naar de Reehorst uitgesproken. Of in elk geval toch het verlangen om elkaar daar de volgende keer weer ‘in levende lijve’ te kunnen ontmoeten. Laten we hopen dat de bijeenkomst van begin juli dus weer in Ede plaats kan vinden. Ondanks de beperkingen die er nu eenmaal zijn bij online bijeenkomsten, was het toch een interessante en vruchtbare dag en was het fijn om elkaar weer even te zien en te spreken!

Geschreven door Hilde Kooiker-den Boer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Antispam *