DUDOC-ALFA

Leerlingen verbeelden het verleden. Een handreiking voor docenten.

Op vrijdag 5 november verscheen “Leerlingen verbeelden het verleden. Een handreiking voor docenten.” De alumni van de lerarenopleiding geschiedenis van de HvA hadden de primeur; het eerste exemplaar was voor Jikkemien Kuypers (foto: Else Bulder).

“Leerlingen verbeelden het verleden. Een handreiking voor docenten” is een praktisch boekje gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Het gaat over de beelden die leerlingen in hun hoofd hebben van het verleden, hoe die beelden zichtbaar te maken zijn d.m.v verschillende soorten opdrachten en hoe de zichtbaar gemaakte beelden te gebruiken zijn in de geschiedenisles. De handreiking bevat een kort theoretisch deel over historische verbeelding en een praktisch deel met lesvoorbeelden en tips en tricks bij teken-opdrachten.

Leerlingen verbeelden het verleden is geschreven voor docenten geschiedenis, maar het boekje is ook heel bruikbaar voor (de) andere (Mens- en maatschappij-) vakken en voor methodemakers en lerarenopleiders. De handreiking is uitgegeven door het Landelijk Expertisecentrum Mens- en Maatschappijvakken en is als gratis download hier beschikbaar: https://www.expertisecentrum-mmv.nl/algemeen/publicaties/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Antispam *