DUDOC-ALFA

Jeroen Steenbakkers winnaar Impactprijs Letteren RUG

Op 11 november is Jeroen Steenbakkers uitgeroepen tot winnaar van de facultaire Impactprijs Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij heeft de prijs mogen ontvangen voor zijn Dudoc-Alfa promotieonderzoek genaamd Een pedagogisch-didactische vernieuwing van lessen formuleren en schrijfstijl voor klas 3 en 4 havo/vwo.

Jaarlijks onderscheidt de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen bijzondere prestaties van haar onderzoekers en studenten op het gebied van kennisbenutting. Letterenonderzoek gaat over mensen. Over hoe ze communiceren, hoe de geschiedenis hen vormt en beïnvloedt, hoe ze via kunstvormen reflecteren op de maatschappij. Het is ook onderzoek dat helpt maatschappelijke vraagstukken in kaart te brengen en situaties te verbeteren. Om echt iets te veranderen is samenwerking met partners buiten de universiteit noodzakelijk. Veel onderzoekers en studenten doen dit daarom ook graag. Die inspanningen beloont de Faculteit der Letteren met de facultaire Impactprijzen.

De Impactprijzen worden uitgereikt in twee categorieën: studenten en medewerkers. De facultaire winnaars verdienen daarmee 500 euro (per project) en een nominatie voor de universitaire RUG Impact Awards.

De jury gaf in haar toelichting aan dat het project indruk maakte omdat er impact is op verschillende niveaus: impact op de leerling, op de leraar, en op het gebied van kennistoename. Verder vond de jury dat de ontwikkelde manier van werken breed toegepast kan worden: ze is ook geschikt voor jongere leerlingen en ze is geschikt voor universitaire studenten.

Het projectteam bestaat uit Jeroen Steenbakkers, Veerle Baaijen, Ninke Stukker en Kees de Glopper. Tevens verscheen hun artikel De pedagogische dimensie van formuleer- en schrijfstijlonderwijs binnen het schoolvak Nederlands in Pedagogiek (AUP). Het artikel is hier te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Antispam *