DUDOC-ALFA

Terugblik op de Dudoc-Alfa-scholings- en intervisiebijeenkomst op 6 en 7 oktober 2023!

Door Janneke Stuulen

Vrijdagochtend bracht ons naar de ReeHorst, waar Sjoerd in het bijzonder een opgeruimde en ontspannen indruk maakte. Hij was, zo omschreef hij het zelf, door de “eyetrackhoepel gesprongen”, met andere woorden: het was ‘m gelukt om de eyetrackdata goed te analyseren. Nadat we hem feliciteerden, pakten we ook even onze telefoon om Gepco felicitaties te sturen want zijn zoon stapte die dag in het huwelijksbootje. De dag begon goed!

Het echte werk brak aan met een prikkelende duik in de wereld van kwalitatief onderzoek; aangevoerd door Larike Bronkhorst en Hanneke Tuithof gingen we op zoek naar “de glow”. En dat terwijl “onze” Hanneke een natuurlijk glow had want ze onthulde dat ze er bij het volgende weekend niet bij zou kunnen zijn aangezien ze rond die tijd uitgerekend is. Gefeliciteerd!

De ochtend vloog voorbij en in de namiddag nam Carla Haelermans ons mee op een statische reis door basisstatistiek. Variabelen, beschrijvende statistieken, en het analyseren van verschillen tussen groepen werden levendig en begrijpelijk gemaakt. Sommigen van ons hadden misschien iets meer behoefte aan Multilevel Analyses, maar desalniettemin vond iedereen het prettig om even teruggeworpen te worden op de basis. We weten nu ook, dat Carla ons de komende ReeHorst-weekenden statistisch gezien steeds naar een hoger niveau gaat tillen.

Tijdens de borrel werd er gespeeddatet met mensen van de Meesterschapsteams zoals Peter-Arno Coppen, Kees de Glopper en Carla van Boxtel. Het diner was in de Flamingo zaal en deed me denken aan een Chinees restaurant in Eindhoven waar je in de jaren 90 naast echte flamingo’s kon dineren. Op de ReeHorst was echter geen echte Flamingo te bekennen. Overigens heb ik er ook nog nooit een ree waargenomen, ook niet in de directe omgeving.

Terwijl zaterdagochtend de zon doorbrak, hadden we individueel een gesprek met één van onze begeleiders. Nadat iedereen die buiten liep weer naar binnen ging, maakten we ons op voor de laatste sessie van het weekend. Hanna Westbroek gaf  de workshop het coderen van kwalitatieve data die heel herkenbaar was en voor iedereen wat opleverde.

Tijdens de lunch vertelde Nienke over de conferentie in Berlijn, bespraken we nog even of Sandra nou het meest aan inductief of deductief coderen zou hebben en wensten we elkaar een plezierig weekeinde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Antispam *