DUDOC-ALFA

Verslagje: Scholings- en intervisiebijeenkomst Dudoc-Alfa, 8 en 9 maart 2024

Afgelopen maand verzamelde zich weer een mooie groep promovendi, postdoc-onderzoekers, programmamakers en workshopbegeleiders in de ReeHorst in Ede, voor een scholings- en intervisiebijeenkomst van Dudoc-Alfa!

De lichting 2021, die inmiddels ruim bekend is in het congrescentrum, volgde onder andere een workshop met Gert Rijlaarsdam over publiceren. Er was voor deze promovendi ook een speeddate-onderdeel ingepland, waarbij zij over allerhande onderwerpen met verschillende vakexperts in gesprek konden.

Ook de 2019-lichting was weer aanwezig. Gedeeltelijk onder begeleiding van Erwin Mantingh en Carla van Boxtel en gedeeltelijk zelfstandig wijdden zij de tweedaagse grotendeels aan schrijven en aan intervisie. Op zaterdagochtend wachtte hen een sessie over het afronden van het proefschrift, voorbereid door Erwin samen met Johan van Driel, die recent is gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Tot slot sloten bij deze bijeenkomst voor het eerst drie laureaten van de NWO Promotiebeurs voor Leraren aan. Zij werden warm onthaald door twee van de drie onderzoekers van het Postdoc VO GW-programma, Liselore van Ockenburg en Abid el Majidi. Zij maakten kennis met elkaar en met elkaars onderzoeken, wisselden nuttige ervaringen met elkaar uit en kregen de kans om al hun vragen te stellen over wat het deelnemen aan het scholings- en intervisieprogramma van Dudoc-Alfa hen kan bieden.

Aan het einde van het programma op vrijdag was bovendien een moment ingelast om met alle aanwezigen de livestream van de oratie van Nivja de Jong aan de Universiteit Leiden te bekijken.

Al met al was het weer een geslaagde bijeenkomst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Antispam *